Bp-montenegro

Bečići je mjesto u opštini Budva. Bečići imaju plažu dugu skoro 2 km, koja je među najljepšim u Crnoj Gori i južnom Jadranu. Plaža je pjeskovita na kopnu i  u moru a u njenoj neposrednoj blizini se nalaze veliki hotelski kompleksi. Tu se nalaze mnogobrojni restorani koji nude širok izbor menija svih priznatih svjetskih kuhinja, kafići, poslastičarnice, sportski tereni, aqva ski lift za skijanje na vodi, vodeni tobogan, bazeni, predivna mjesta za odmor u parkovima.

Sa 220 sunčanih dana u godini i blagom mediteranskom klimom, pruža idealne uslove za odmor.

Bečićka plaža je najveća i najlepša  prirodna plaža u Evropi. Plaža u Bečićima je duga 2000 metara, pjeskovita je na kopnu i  u moru, dok se u njenoj neposrednoj blizini nalaze veliki hotelski kompleksi. Tu se nalaze mnogobrojni restorani koji nude širok izbor menija svih priznatijih svetskih kuhinja, kafići, poslastičarnice, sportski tereni, aquva ski lift za skijanje na vodi, vodeni tobogan, bazeni, predivna mjesta za odmor u parkovima.

Plaža Kamenovo je smještena ispod magistrale Budva-Petrovac. Duga je oko 700 metara i nalazi se između Bečića i Pržnog.

Kraljičina plaža se nalazi  uz miločersku plažu i u neposrednoj blizini Svetog Stefana, na udaljenosti od oko 500 metara  i važi za jednu od najlepših plaža na Mediteranu. To je mala plaža, duga oko 200 metara, sa čempresima i maslinama u zaleđu.

Plaža Miločer se nalazi odmah pored Kraljičine plaže, dugačka je 280 metara i okružena je parkovima koji se sastoje od cvijeća i drveća egzotičnih vrsta: libanskog kedra, tropske mimoze, japanske mušmule, kaktusa, agave, pitospora i drugog drveća.

Drobni pijesak je plaža smještena u uvali, duga oko 250 m. Pjesak žuto-bijele boje daje joj izgled prave tropske plaže. Na samoj plaži su izvor pitke vode i nekoliko ugostiteljskih objekata.

Back to top