Bp-montenegro

Mjesto Čanj je svoj naziv dobilo po starom kolhidskom plemenu Čani, čije su bronzane sjekire nađene na ovom lokalitetu. Čanj je smješten između Bara i Budve,  tačnije između Sutomora i Petrovca. Od Bara je udaljen 13 km. Čanj je turističko mjesto smješteno u izolovanoj uvali sa hotelskim kompleksima i vikendicama i predivnom šljunkovitom plažom dužine 1.300 m. Zbog ljepote šljunka kojom je prekrivena, plaža je dobila ime "Biserna obala".

Izuzetna lokacija Čanja, predstavlja mikro cjelinu gdje se ukrštaju vjetrovi poznati kao "ruža vjetrova" koji pogodno djeluju u liječenju bronhijalnih bolisti i ujedno ga čini unikatnim mjestom na crnogorskom primorju.

Plaža Čanj je dužine 1.300 metara i površine 55.000 m2. Prekrivena je debelim naslagama sitnog i raznobojnog pijeska

U neposrednoj blizi se nalazi Kraljičina plaža, pristupačna samo sa mora, koja je jedna od najljepših na Crnogorskom primorju. Zbog ambijenta, prekrasnog pijeska i kristalno čistog mora veoma je omiljena među turistima.

Utjeha se nalazi u najjužnijem dijelu barske rivijere. Ime "Utjeha" dobila je po kafani koja je jedna od najstarijih u ovom kraju. Plaža je dužine 200m i zbog ekoloških vrijednosti ova plaža je nosilac "Plave zastavice".

Back to top