Bp-montenegro

Petrovac

Petrovac je malo gradsko naselje koje pripada opštini Budva. Nalazi se 18km od Budve. Najstariji naziv za Petrovac je Lastva. Prvi put se pominje u "Ljetopisu popa Dukljanina" iz XII vijeka pod imenom Lastva. Petrovac sa svojom starom tvrđavom Kastio, drevnim rimskim mozaicima, predstavlja primorsko naselje sa dugom i burnom istorijom. Na osnovu do sada otkrivenih arheoloških nalaza utvrđeno je da je na mjestu današnjeg Petrovca još u Rimsko doba postojalo naselje koje je vjerovatno predstavljalo manju etapnu stanicu na rimskom putu duž jadranske obale.

Petrovac, nudi različite vidove smještaja, od modernih, velikih hotelskih objekata do apartmana i soba u okviru privatnih kapaciteta. Petrovac nudi odmor u mirnoj i prijatnoj atmosferi uz najraznovrsnije vidove rekreacije, tako da svi koji dođu da provedu odmor u ovom gradu, imaju na raspolaganju sve vidove sportskih aktivnosti. Tokom ljeta, ovdje se svakodnevno organizuju izleti brodićima.

Centralni dio Petrovca jeste Petrovačka plaža. Ovo je pješčana plaža, dužine oko 600 metara, crvenkaste boje pijeska i jedna je od najposjećenijih na budvanskoj rivijeri. Posebnu draž joj daju ostrvca Katić i Sveta nedelja, koji su izazov za ljubitelje morskih dubina. Ova plaza spada u zaštićene prirodne rezervate.
Plaža Lučice je udaljena 500 metara od Petrovca, a 1km od Petrovca nalazi se plaža i uvala Buljarica.

Back to top