Bp-montenegro

Sutomore se nalazi u opštini Bar i jedno je od najpoznatijih turističkih mjesta Barske rivijere. Raspolaže sa brojnim hotelima, restoranima, kao i vikend naseljima u zaleđu.

Područje Sutomora sa 270 sunčanih dana u toku godine spada među najsunčanija mjesta južne Evrope. Sutomore je mirno mjesto, koje nudi velike mogućnosti za kupanje, sunčanje, odmor, uživanje, provod...za porodične ljude i mlade. Početkom XX vijeka Sutomore se razvilo u popularno turističko odredište.

Drumskim i železničkim saobraćajem Sutomore je dobro povezano sa svim gradovima. Sutomore je jedino primorsko turističko mjesto na crnogorskoj rivijeri do kojeg vodi željeznički saobraćaj. Drumski put do Sutomora je, otvaranjem tunela Sozina i rekonstrukcijom i sanacijom magistralnih puteva kroz Crnu Goru, postao brz i udoban.

Sutomore nudi obilje zabave za mlade. Noćni život je raznovrstan i može zadovoljiti sve populacije od najmladjih kroz dnevne predstave za decu, do večernjih porodičnih izlazaka u restorane sa živom muzikom, kao i diskoteke i folkoteke. Na šetalištu je veliki broj kafića sa živom svirkom i otvorenim terasama koje imaju pogled na more.

Back to top